achtergrond minibaal.nl

Persen en wikkelen

Hebt u een eigen weiland met enkele hobbydieren als pony’s, paarden, schapen, geiten of runderen, dan is het persen en wikkelen van minibalen op uw locatie een uitkomst!

Minibaal : kleine baaltjes, groot gemak!


Diverse voordelen ten opzichte van hooien
Omdat de balen worden gewikkeld hoeft het gewas niet zo droog te zijn als bij hooi. Het laatste beetje vocht in het gras brengt een fermentatieproces op gang waardoor het voer geconserveerd wordt. U krijgt optimaal stofvrij voer met een hogere voedingswaarde en een zoetige geur.

Omdat het drogestofgehalte van het voer niet zo hoog hoeft te zijn is het gewas veel sneller van het land en kan het gras weer groeien. Daardoor kunt u sneller weiden of maaien. Hooi vereist meestal een week of nog langer droog en zonnig weer: in de praktijk een lastige voorwaarde. Bij persen en wikkelen is enkele dagen goed weer voldoende. Bijkomend voordeel is dat het gras niet vaak hoeft te worden geschud, dat bespaart dure dieselolie. Met de perswikkelcombinatie wordt in één werkgang geperst en gewikkeld. Daardoor gaan geen voedingsstoffen verloren, wordt broei voorkomen en ook regen vormt dan geen belemmering meer.

Minder mankracht


Bij het binnenhalen van hooi moet u veelal een beroep op meerdere mensen doen. Bij het persen/wikkelen van minibalen kan één persoon eenvoudig de baaltjes van het land halen, of u besteedt het uit aan ons. Dat uitbesteden geldt ook voor het bij elkaar harken van het gewas (en voor schudden en/of maaien). Vooral met het harken kunnen we precies de kleine wiersen maken die voor het maken van minibalen vereist zijn.

Licht en compact


Met onze kleine, smalle trekker en onze compacte machine is een doorgang van amper twee meter geen probleem. Door het lage gewicht van de combinatie en de tandem-as van de perswikkelcombinatie is er geen insporing.

Door de kleine draaicirkels zijn ook kleine ruimtes geen probleem.

Folie van topkwaliteit


Dankzij de ronde vorm wordt de folie zeer gelijkmatig om de balen gewikkeld worden: standaard zes lagen. Dit is ruim voldoende voor een goede conservering van het gras. We gebruiken Horsewrap folie van het gerenommeerde Zweedse Trioplast. Uit onderzoek blijkt dit de beste en sterkste wikkelfolie. Standaard werken we met de kleur ecogroen, die kleur past mooi in het landschap.

Minibaal -> maximaal gemak


Desgewenst nemen we vooraf een kijkje en krijgt u een vrijblijvend advies. Het is ook mogelijk dat u ons laat maaien, schudden, harken, persen/wikkelen en de baaltjes van het land laat halen. Dus uw werk of welverdiende vakantie kan gewoon doorgaan.

Minibaal.nl, da’s pas balen!